MEGACOMPLEX je dijetetski prehrambeni pripravak – dodatak hrani - koji se sastoji iz bioaktivnih tvari propolisa i matične mliječi ugrađenih u klinoptilolit-zeolit iz kojeg se oslobađaju u probavnome traktu.

Propolis i matična mliječ su prirodne, bioaktivne tvari, koje proizvode pčele hranilice. Njihova pozitivna bioaktivna svojstva na ljudsko zdravlje poznata su od davnina, a suvremena istraživanja potvrđuju njihova antibakterijska i antivirusna svojstva. Taj se učinak očituje putem jačanja opće obrambene sposobnosti imunološkog sustava, stabiliziranju sposobnosti stanica da se normalno dijele i umiru, te smanjenju negativnih učinka slobodnih radikala. Radi se o pojavama koje nalazimo u velikom broju raznih bolesti, pa stoga lista pozitivnih učinaka propolisa i matične mliječi obuhvaća brojne, naizgled nepovezane bolesti, osobito upalnog karaktera.

Klinoptilolit-zeolit je prirodni mineral, koji zbog pravilno raspoređenih pora unutar kristala djeluje kao ionski izmjenjivač. Na takav zeolitni ionski izmjenjivač, kao anorganski nosač, nanesene aktivne supstance propolis i matična mliječ dospijevaju u probavni trakt gdje se apsorbiraju u tankome crijevu. Zeoliti pri tomu ne služe samo kao inertni kemijski prijenosnik (vehiculum) propolisa i matične mliječi, već zbog svojih svojstava ionskog izmjenjivača dokazano smanjuju toksično opterećenje organizma teškim metalima (olovo, kadmij, arsen) i organskim spojevima kao što je amonijak (NH3) i ostali toksični nusproizvodi probavnoga vrenja. Zeoliti se kao kemijski inertni spojevi ne apsorbiraju u ljudski organizam, pa dodatno djeluju poput neprobavljivih prehrambenih vlakana koja su neophodna za normalnu funkciju probavnog trakta i uklanjanje ostalih neprobavljenih ili u probavni trak iz organizma izlučenih tvari, osobito žučne kiseline.

Ispitivanja provedena u ovlaštenim ustanovama u Republici Hrvatskoj i u SAD, dokazala su netoksičnost zeolita kao vehiculuma za propolis i matičnu mliječ.

Copyright (c) 2009. Megamin Med d.o.o. Sva pravi pridržana.
Megamin Med d.o.o. IV Vrbik 3, 10000 Zagreb
 
web dizajn iDEAstudio